Dzięki funkcji regeneracji parą w piekarniku parowym twoje odgrzewane potrawy nadal będą cieszyły kubki smakowe.
Całkowicie rozumiemy, że jeśli chodzi o jedzenie odgrzewanych potraw, to nie jest jest to coś ekscytującego. Zaraz po przygotowaniu, były one pełne smaku i wspaniałej konsystencji, ale na drugi dzień bywa różnie … Co by było, gdyby można było sprawić, by Twoje jedzenie smakowało tak samo dobrze, jak za pierwszym razem? Cóż, dzięki funkcji regeneracji parą w naszych piekarnikach parowych Electrolux możesz do tego doprowadzić.
Funkcja regeneracji parowej pozwala na ponowne podgrzanie potraw i odzyskanie ich najlepszego smaku poprzez delikatne rozprowadzanie pary, które zapobiega wysychaniu żywności, a jednocześnie sprawiając, że nie rozmięka. Dzięki temu Twoje odgrzewane danie odzyskają smak świeżo przygotowanej potrawy.
Regeneracja parą pozwala wygodnie podgrzać jedzenie bezpośrednio na talerzu. Wystarczy wybrać: Ustawienia ->Specjalne ->Regeneracja. Umieść na przykład lasagne na drugim poziomie i pozostaw ją w piekarniku na około 15-20 minut. Przygotuj się na taki smak odgrzewanej lasagne, jakby była świeżo przygotowana.
Używając regeneracji parowej lub ogólnie odgrzewając żywność, pamiętaj, że różne potrawy wymagają różnej ilości czasu do tego, aby zostały dokładnie podgrzane i gotowe do spożycia. Na przykład podgrzanie drobiu i innych mięs będzie trwało dłużej niż warzyw. Stosuj odpowiedni czas podgrzewania w zależności od rodzaju żywności, aby zawsze móc bezpiecznie cieszyć się odgrzewanymi potrawami.