Wskazówki dotyczące pieczenia w piekarniku

Ostatnia aktualizacja 15.12.2023 14:48

Problem

  • Jak poprawić wyniki pieczenia w piekarniku?

Dotyczy

  • piekarnik do zabudowy
  • kuchenka wolnostojąca

Rozwiązanie

1. W celu uzyskania najlepszych rezultatów zalecamy wstępne rozgrzanie piekarnika, 

2. Korzystając z programu do pieczenia chleba, włóż chleb bez podgrzewania piekarnika.

3. Wskazówki, jak poprawić wyniki pieczenia:

  • Podczas pieczenia bułek / małego chleba drożdżowego ważne jest, aby papier do pieczenia nie wystawał poza blachę do pieczenia. Wystający poza blache papier do pieczenia powoduje nieprawidłowy przepływ gorącego powietrza i w konsekwencji nierówne pieczenie
  • Podczas pieczenia w piekarniku z termoobiegiem należy umieszczać wypieki w prostych rzędach, aby gorące powietrze mogło swobodnie przepływać między nimi. 
  • Jeśli skórka na chlebie jest zbyt twarda, może to wynikać z jednego z następujących powodów:
    • Ciasto jest zbyt twarde.
    • Temperatura piekarnika jest zbyt wysoka.
    • W piekarniku jest zbyt sucho.
  • Do większości modeli piekarników dostępna jest na zamówienie blacha do pieczenia Pro, która zapewnia lepszą cyrkulację powietrza wokół wypieków dzięki perforowanej powierzchni.
Znajdź instrukcję obsługi
Znajdź instrukcję obsługi

Znajdź rozwiązanie swojego problemu lub pobierz instrukcję obsługi urządzenia.

Części zamienne i akcesoria
Części zamienne i akcesoria

Znajdź oryginalne części zamienne do swojego urządzenia w naszym sklepie internetowym i zamów je prosto do domu.