Ciasteczka świąteczne
Składniki
25 g zmielonych migdałów, 50 g płatków owsianych, 12 g siemienia lnianego, 12 g nasion dyni
szczypta soli
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu jabłkowego
garść orzechów laskowych, garść mrożinych malin, garść pastylek białej czekolady
Krok 1
Wymieszaj widelcem płatki owsiane, siemie lniane, nasiona dyni, zmielone migdały, sól, proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszaj miód z sosem jabłkowym i dodaj do pozostałych składników. Dodaj maliny, orzechy laskowe i białą czekoladę, dobrze wymieszaj.
Krok 2
Ulep osiem małych kulek. Rozpłaszcz je na papierze do pieczenia. Piecz przez 15-20 min. w temp. 200°C