Różowe smoothie

Różowe smoothie

Zakręcone smoothie

Ciesz się kolorowym, zdrowym śniadaniem z odrobiną czekolady. To połączenie świeżych owoców jagodowych z bananem, śmietanką kokosową i wiórkami czekoladowymi.

Składniki

1 mały burak (ok. 1 szklanka)
1 szklanka mrożonych owoców jagodowych (malin i truskawek)
2 mrożone banany
Połówka cytryn (wyciśniętej)
2 łyżki śmietanki kokosowej
Wiórki z białej i czarnej czekolady

Krok 1

Do blendera włóż wszystkie składniki oprócz śmietanki kokosowej. Zmiksuj na dużej prędkości.

Krok 2

Dodaj śmietankę kokosową i zmiksuj na niskiej prędkości.

Krok 3

Przełóż smoothie do miski, dodaj świeże owoce, granolę oraz wiórki z białej i czarnej czekolady.

Poznaj Larę Zaugg

Jako pełnokrwista czekoladoholiczka i koneserka, Lara Zuagg uwielbia tworzyć nowe desery i eksperymentować w kuchni. Swoją pasją dzieli się na popularnym blogu Vanillacrunnch. Jej przepisy są często beglutenowe lub wegańskie. Czekolada jest głównym składnikiem jej deserów, w których konwencjonalne składniki zastępuje zdrowszymi alternatywami. 

  • Mus czekoladowy
  • Wegański, bezglutenowy chleb bananowy