Naleśniki z syropem owocowym, prażonymi pistacjami i migdałami
Rozkoszuj się naleśnikami
Rozsmakuj się w stylowym deserze – pysznym stosie puszystych i wyśmienitych naleśników. Dodatek syropu z owocami i prażonych pistacji i migdałów oferują doskonałą mieszankę słodkich i pikantnych smaków. Wspaniałe zwieńczenie każdego posiłku lub słodki i smaczny początek dnia.
Składniki (9 małych naleśników)
Naleśniki
1 jajko,
3 1 ⁄4 filiżanki mleka,
2 łyżki stołowe stopionego masła,
1 filiżanka mąki,
1 łyżka stołowa cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
½ łyżeczki soli,
Owoce w syropie
1/4 filiżanki brązowego cukru, 2 łyżki stołowe świeżego soku z cytryny, 3 filiżanki różnych owoców (340 g) np. malin, jeżyn i borówek amerykańskich
Prażone pistacje i migdały
1 filiżanka posiekanych pistacji i migdałów