Krem chantilly z mango
Krem chantilly z mango
Taka ilość kremu z mango wystarcza do napełnienia 12 ptysiów, w taki sposób, jak pokazano na filmie. Można go także podawać w kieliszkach, jako mus przybrany świeżymi owocami. Sprawdzi się również jako nadzienie do takich wypieków, jak np. ciastko St. Honoré lub tarta. Można go nawet wykorzystać do inspirowanej kuchnią tropikalną babki rumowej.
Porcje: odpowiednia ilość do 12 ciastek
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
400 ml śmietany kremówki, 90 g cukru pudru, 1 g pasty waniliowej, 100 g mango rozdrobnionego na puree, sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania
- Przygotować mango, usuwając skórkę i pestkę.
- Zmiksować miąższ mango w misce ręcznym blenderem.
- Dodać do smaku sok z cytryny.
- Umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem mango w oddzielnej misce.
- Za pomocą ręcznego blendera Masterpiece ubić śmietanę z cukrem pudrem i wanilią, aż na jej powierzchni utworzą się łagodne wzniesienia.
- Umieścić śmietanę w rękawie cukierniczym z założoną średnią prostą końcówką. Wskazówka! Zamiast rękawa cukierniczego można wykorzystać woreczek foliowy z obciętym rogiem.