1. Wybraną kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i schładzamy na sitku (powinna być sucha).
2. Brokuły gotujemy aldente, dosłownie 3-4 minuty, również dobrze odcedzamy i czekamy aż ostygną, rozdzielamy na mniejsze różyczki.
3. Mięso oczyszczamy, kroimy na kawałki, które zmieszczą się do maszynki.
4. Wszystkie przygotowane składniki wkładamy naprzemiennie do otworu, dociskamy odpowiednią przystawką i mielimy dokładnie, dodając również w trakcie suszone pomidory.
5. Przystawka do mielenia mojego robota AssistentPRO posiada dwa sitka, które pozwalają na grube lub "dokładniejsze" mielenie, zważywszy na obecność kaszy użyłam drobniejszego sitka, dzięki czemu nie musiałam mielić całości dwa razy.
6. Przygotowaną masę formujemy w dłoniach na nieduże kotleciki o grubości około 1 centymetra i smażymy na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni.
Smacznego!