Stir-fry z wędzonym tofu
Sprawdź jak zrobić doskonały i prosty stir-fry z wędzonym tofu i warzywami w woku na płycie indukcyjnej Electrolux z przepisu erVegan!
Składniki
1 kostka wędzonego tofu, pokrojonego w kwadratowe kawałki lub paseczki
2 porcje (średnie garści) suchego makaronu ryżowego (grube wstążki)
kawałek (10 cm) biało-zielonej części pora, posiekany w piórka
kawałek (1 cm) imbiru, starty na małej tarce
około 1 szklanka grzybów (boczniaki, shitake, mun, pieczarki), pokrojonych w paski
1 średnia marchew, pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy, z pestek winogron, ryżowy)
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka syropu klonowego
½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego lub czarnego
odrobina chili (opcjonalnie)