Focaccia

Focaccia

Klasyka z twistem

Stworzenie nowej wersji tego klasycznego przepisu wymaga umiejętności i pomysłowości. Istnieje tyle wariacji tego słynnego włoskiego, płaskiego chleba, że wymyślenie czegoś nowego może być trudne. Sara Miletti, blogerka kulinarna i lifestylowa oraz nagradzany szef kuchni Carlo Cracoo, przy użyciu piekarnika parowego stworzyli niesamowitą wersję prawdziwej, włoskiej klasyki..

Poznaj Sarę

Na blogu kulinarnym i lifestylowym, Sara Miletti łączy pasję do kuchni włoskiej z zainteresowaniem nowymi doświadczeniami kulinarnymi. Efektem takiego połączenia są tradycyjne dania ze współczesnym twistem. L'Appetito Vien Leggendo to mix informacji o podróżach, fotografii i dobrego jedzenia.

Poznaj Carlo

Carlo jest dobrze znany we Włoszech nie tylko z powodu gwiazdek Michelin, przyznanych jego restauracji w Mediolanie, ale także, jako prowadzący włoskich wersji programów MasterChef i Hell’s Kitchen. Ostatnio postanowił ponownie skoncentrować się na gotowaniu. Mimo, że osiągnął już sławę, nadal ciężko pracuje, aby przekraczać granice kuchni włoskiej. Sięga po proste składniki, zamiast tworzyć zbyt wyszukane potrawy.

  • Focaccia
  • Kanapka z cykorią
  • Kanapka z wołowiną i karczochami

Doskonałe przygotowanie

Sara używa robota kuchennego Kitchen Assistent, aby ułatwić sobie pracę. To doskonałe narzędzie do zagniatania ciasta. Za każdym razem uzyskujemy doskonały efekt – pusztą i pełną smaku focaccię. 

Seria Expressionist

System OneClick ™ umożliwia bezproblemową zmianę akcesoriów. Po prostu.

Sekret idealnej tekstury i doskonałego smaku

Gotowanie z użyciem pary nie jest już sekretem profesjonalistów. Dodatkowa wilgoć sprawia, że focaccia jest puszysta wewnątrz i chrupka na zewnątrz. Mięso przygotowane z użyciem pary jest bardziej delikatne i równomiernie upieczone. Para ułatwia przygotowanie wspaniałego posiłku.

COMBISTEAM PRO

Piekarniki parowe oferują wszystkie funkcje tradycyjnych piekarników oraz korzyści z użycia pary.