Focaccia
Klasyka z twistem
Stworzenie nowej wersji tego klasycznego przepisu wymaga umiejętności i pomysłowości. Istnieje tyle wariacji tego słynnego włoskiego, płaskiego chleba, że wymyślenie czegoś nowego może być trudne. Sara Miletti, blogerka kulinarna i lifestylowa oraz nagradzany szef kuchni Carlo Cracoo, przy użyciu piekarnika parowego stworzyli niesamowitą wersję prawdziwej, włoskiej klasyki..
Poznaj Sarę
Na blogu kulinarnym i lifestylowym, Sara Miletti łączy pasję do kuchni włoskiej z zainteresowaniem nowymi doświadczeniami kulinarnymi. Efektem takiego połączenia są tradycyjne dania ze współczesnym twistem. L'Appetito Vien Leggendo to mix informacji o podróżach, fotografii i dobrego jedzenia.
Poznaj Carlo
Carlo jest dobrze znany we Włoszech nie tylko z powodu gwiazdek Michelin, przyznanych jego restauracji w Mediolanie, ale także, jako prowadzący włoskich wersji programów MasterChef i Hell’s Kitchen. Ostatnio postanowił ponownie skoncentrować się na gotowaniu. Mimo, że osiągnął już sławę, nadal ciężko pracuje, aby przekraczać granice kuchni włoskiej. Sięga po proste składniki, zamiast tworzyć zbyt wyszukane potrawy.
Doskonałe przygotowanie
Sara używa robota kuchennego Kitchen Assistent, aby ułatwić sobie pracę. To doskonałe narzędzie do zagniatania ciasta. Za każdym razem uzyskujemy doskonały efekt – pusztą i pełną smaku focaccię.
System OneClick ™ umożliwia bezproblemową zmianę akcesoriów. Po prostu.
Sekret idealnej tekstury i doskonałego smaku
Gotowanie z użyciem pary nie jest już sekretem profesjonalistów. Dodatkowa wilgoć sprawia, że focaccia jest puszysta wewnątrz i chrupka na zewnątrz. Mięso przygotowane z użyciem pary jest bardziej delikatne i równomiernie upieczone. Para ułatwia przygotowanie wspaniałego posiłku.
Piekarniki parowe oferują wszystkie funkcje tradycyjnych piekarników oraz korzyści z użycia pary.