Kolorowe gotowanie
Uczta dla zmysłów
Gdy Maja zaprasza swoich przyjaciół, chce im zaoferować coś więcej niż tylko doskonałe jedzenie. To powinna być uczta także dla oczu. Aby zachwycić gości, dodaje co najmniej kilka szczypt humoru i koloru. Stos naleśników sięga prawie do nieba, dip z zielonego groszku błyszczy zielenią, a wierzch bezy cytrynowej pokrywa żółte kłębowisko. Dowiedz się, w jakiś sposób Maja tworzy oryginalne smaki i intensywne kolory.
Poznaj Maję
Maja uwielbia kreatywność i dzielenie się tym, co przygotowuje. Zaprasza wszystkich do odwiedzania bloga „Petits béguins”, pełnego zdrowych, oryginalnych i prostych przepisów. Blog zawiera wiele porad i wskazówek pomocnych w kuchni, a także interesujących historii. Maja zawodowo zajmuje się grafiką i fotografią, więc jej potrawy nie tylko doskonale smakuję, ale także pięknie wyglądają i sprawiają, że się uśmiechasz.
Zrób to z werwą
Aby uzyskać odpowiednią teksturę bezy cytrynowej - lekką ale zwartą - Maria używa piekarnika parowego. Dzięki niemu beza pozostaje wilgotna i pełna smaku. Do chrupiącego wykończenia użyj kuchennej opalarki.
Piekarnik parowy oferuje wszystkie funkcje piekarnika tradycyjnego oraz dodatkowe korzyści, wynikające z użycia pary.
Szybki detoks
Plasterki ogórka i garść świeżej mięty dodaj do wody i dobrze wymieszaj.
Płyta indukcyjna
Na płycie indukcyjnej naleśniki smażą się błyskawicznie. Indukcja to szybkie, dokładne i równomiernie rozprowadzone ciepło. Twoje naleśniki będą złociste i pulchne, za każdym razem.
Strefa FreeZone automatycznie wykrywa rozmiar i kształt patelni.