Uwolnij barwy smaków
Z kulinarnej monotonii do magii
Wystarczy szczypta własnej kreatywności a monotonne, codzienne zadania zmienią się w pyszne przygody. Często bywa tak, że pozornie nieistotne zmiany dodają życiu lepszego smaku. Z pomocą Electrolux każdego dnia Wasze talerze będą pełne kolorów i magii.
Długotrwała świeżość smaku i wyglądu dzięki kontroli wilgotności.
Lunch w słoiku
Kiedyś słoiki były używane jedynie do przechowywania przetworów. Obecnie znalazły zupełnie nowe zastosowanie, jako stylowe opakowania na lunch. Są praktyczne i piękne, łatwiej utrzymać je w czystości niż plastikowe pojemniki, są przyjazne dla środowiska i bardzo wygodne w przechowywaniu. Ich ponadczasowy wygląd sprawia, że nawet prosta sałatka wygląda jak dzieło sztuki.
Zaskakujące przysmaki
Zwróć uwagę na to, co wyrzucasz podczas gotowania! Jest to często źródłem doskonałego smaku. Postaraj się wykorzystać wszystkie części produktów i gotować bez odpadów. Zadbasz o środowisko i przygotujesz zaskakujące, wyśmienite potrawy.
-
1Chipsy ze skórek ziemniaczanych
Gdy przygotowujesz ziemniaki, to zazwyczaj wyrzucasz ich skórki. Następnym razem spróbuj skropić je oliwą, dodać szczyptę soli i upiec w piekarniku. Pyszna przekąska dla Twoich gości jest gotowa!
-
2Pesto z liści buraczanych
Liście buraków są bardzo odżywcze. Stanowią doskonałe źródło witaminy A i K. Zblanszuj je i zmiksuj z bazylią, ząbkiem czosnku, orzeszkami piniowymi, oliwą z oliwek i szczyptą soli. Efekt? Delikatne i smakowite pesto.
-
3Sałatka z łodygi brokuła
Zachowaj łodygi! Łodygi brokuła są równie odżywcze jak jego różyczki. Pokrój je używając obieraczki i dodaj do ulubionej sałatki.
Dziel się pomysłami!
Tęczowe bajgle
Zainspiruj się
Zaprosiliśmy znanych blogerów z całej Europy i sławnych szefów kuchni do wspólnego gotowania. Zobacz, co razem stworzyli i wypróbuj nowe przepisy.