W zdrowym ciele zdrowy duch
Postaw na prostotę, smak i zdrowie
Zadbanie o właściwą dietę to jeden z najskuteczniejszych przepisów na ochronę i poprawę naszego zdrowia. Uważamy, że zdrowe odżywianie powinno być przyjemne i proste, a co ważniejsze wprawiać Cię w doskonały nastrój. Zadbaj o siebie, stosując zbilansowaną dietę i samodzielnie, zamiast odżywiać się przetworzonymi produktami.
Siła w soku
Świeżo wyciśnięte owoce i warzywa to bomba witaminowa, bogata w minerały i antyoksydanty. Bez porównania z większością soków ze sklepu. Szklanka świeżego soku to doskonały krok ku zdrowszej diecie, szczególnie dla osób, które zazwyczaj nie spożywają wielu owoców ani warzyw. Może być przepysznym początkiem dnia lub smaczną i odżywczą przekąską, której nie odmówi nawet najbardziej grymaśne dziecko.
Innowacyjne nachylenie kielicha i ostrz sprawia, że blender kielichowy PowerTilt to gwarancja doskonałych rezultatów za każdym razem.
Masło orzechowe — pyszne i pożywne
Masło orzechowe jest sycące i bogate w proteiny. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom cukru we krwi, zapewnia duży zastrzyk energii i zmniejsza uczucie głodu. Nie tylko orzechy ziemne — spróbuj masła z migdałów lub nerkowców. A może przygotujesz własną mieszankę orzechów? Smak masła orzechowego możesz też wzbogacić przyprawami, na przykład dodając cynamon. Smakuje wyśmienicie z chlebem, owocami, warzywami, samo masło orzechowe też jest niczego sobie.
Unikalne nachylenie kielicha pozwala zachować niską temperaturę podczas miksowania, co jest szczególnie ważne, gdy blendujemy orzechy zawierające olejki wrażliwe na ciepło.
Super smoothie z miseczki
Użyj pary, aby zachować wartości odżywcze
Warzywa są bogate w witaminy i minerały, ale sposób ich gotowania wpływa na ilość tych cennych wartości odżywczych, jakie lądują na Twoim talerzu. Zasadniczo powinniśmy maksymalnie ograniczyć czas gotowania, temperaturę i ilość wody, aby zachować jak najwięcej wartości odżywczych warzyw. Właśnie dlatego gotowanie na parze to jeden z najlepszych sposobów na przygotowanie warzyw na ciepło. Wartością dodaną gotowania na parze jest zachowanie koloru — warzywa będą wyglądać równie dobrze, jak smakować.
Gotuj na parze, by zintensyfikować smak, zachować wartości odżywcze i zadbać o atrakcyjny wygląd potraw.
Zainspiruj się
Zaprosiliśmy znanych blogerów z całej Europy i sławnych szefów kuchni do wspólnego gotowania. Zobacz, co razem stworzyli i wypróbuj nowe przepisy.